Waterschap Rivierenland

Water is een van de belangrijkste elementen in onze leefomgeving. U kiest PSP'92 Rivierenland, want wij onderscheiden ons door het streven naar een eerlijkere en gelijkwaardige herverdeling van de belastingen; de gebruiker en vooral de vervuiler betaalt. Wij willen dat u de duurzame inzet terugziet in uw directe omgeving. Wij nemen een belangrijke rol op ons in de verjonging van het waterschapsbestuur: water is niet alleen voor vandaag en morgen, maar vooral voor de toekomst. Deze nieuwe generaties worden vertegenwoordigt door jongeren en jonge ouders. Water is van ons allemaal! Deze boodschap vertolkt onze nummer twee: Sent G. Wierda (31jr).


Water is van levensbelang, voor ons allemaal. Mens, dier, gewassen en de natuur kan niet zonder. De waterkwaliteit moet overal zeer goed zijn, geen uitzonderingen! Het is de taak van de waterschappen om hiervoor zorg te dragen.

De laatste waterschapsverkiezingen waren in 2008, stemmen verliep schriftelijk via de post en de Pacifistisch-Socialistische Partij ’92 deed toen niet mee. Op 18 maart 2015 zijn de volgende waterschapsverkiezingen, gelijktijdig met de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Gemeenten: (Gelderland:) Arnhem', Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Groesbeek*, Heumen, Lingewaal, Lingewaard, Maasdriel, Millingen aan de Rijn*, Neder-Betuwe, Neerijnen, Nijmegen, Overbetuwe, Tiel, Ubbergen*, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel, (Noord-Brabant:) Aalburg, Drimmelen, Werkendam, Woudrichem, (Utrecht:) Vianen, (Zuid-Holland:) Alblasserdam, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Molenwaard¤, Papendrecht, Schoonhoven, Sliedrecht, Zederik.
(' deze gemeenten zijn maar gedeeltelijk onderdeel van het waterschap Rivierenland)
(* wordt per 1 januari 2015/2016 heringedeeld en hernoemd tot Berg en Dal)
(¤ per 1 januari 2013 was Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland door herindeling samengevoegd bij Molenwaard)