Wie is de burgemeester tijdens de vierdaagse?

De PSP'92 Nijmegen heeft het College van Burgemeester en Wethouders vrijdag gewezen op het "Oranje Boekje" van de Stichting Vierdaagsefeesten. In dit boekje staat "Na afloop van de buiten programmering blijven de terrassen open tot 02.00 uur. Na 02.00 uur mag de horeca doorgaan met programmering, bezoekers mogen wel naar buiten maar niet meer naar binnen." Dat laatste gaat lijnrecht in tegen de gemeentelijke regelgeving. In de door de democratisch gekozen gemeenteraad is er een venstertijdregeling vastgesteld die het mogelijk maakt dat bezoekers tot 04.00 uur een horecagelegenheid in mogen.

Sent Wierda: "Kennelijk leven wij tijdens de Vierdaagsefeesten niet in de gemeente Nijmegen, maar in de gemeente Vierdaagsefeesten aan de Waal. Gemeentelijke regelgeving wordt door de organisatie van de Vierdaagsefeesten gewoon aan de kant gezet. De PSP'92 Nijmegen vraagt zich af of dit kan. Ook vragen wij ons af hoe horeca-ondernemers en Bureau Toezicht dit moeten interpreteren als hier geen regelgeving aan ten grondslag ligt."

Wierda vervolgt: "De PSP'92 vindt juist dat de venstertijden niet kracht moeten zijn tijdens de Vierdaagseweek. Nijmegen is in die week een stad die niet slaapt en 24 uur per dag leeft. De venstertijden zijn in deze week niet gepast." De ONP/PSP'92 had in haar verkiezingsprogramma als programmapunt staan dat de venstertijden tijdens de Vierdaagse niet moeten worden gehandhaafd.


Lent, 4 juli 2014.

Geacht College,

De PSP'92 Nijmegen wil u graag wijzen op het "Oranje Boekje" van de Stichting Vierdaagsefeesten. In dit boekje staat "Na afloop van de buiten programmering blijven de terrassen open tot 02.00 uur. Na 02.00 uur mag de horeca doorgaan met programmering, bezoekers mogen wel naar buiten maar niet meer naar binnen."

Dat laatste gaat lijnrecht in tegen de gemeentelijke regelgeving. In de door de democratisch gekozen gemeenteraad is er een venstertijdregeling vastgesteld die het mogelijk maakt dat bezoekers tot 04.00 uur een horecagelegenheid in mogen.

Kennelijk leven wij tijdens de Vierdaagsefeesten niet in de gemeente Nijmegen, maar in de gemeente Vierdaagsefeesten aan de Waal. Gemeentelijke regelgeving wordt door de organisatie van de Vierdaagsefeesten gewoon aan de kant gezet. De PSP'92 Nijmegen vraagt zich af of dit kan.

Ook vragen wij ons af hoe horeca-ondernemers en Bureau Toezicht dit moeten interpreteren als hier geen regelgeving aan ten grondslag ligt.

De PSP'92 vindt juist dat de venstertijden niet kracht moeten zijn tijdens de Vierdaagseweek. Nijmegen is in die week een stad die niet slaapt en 24 uur per dag leeft. De venstertijden zijn in deze week niet gepast." De ONP/PSP'92 had in haar verkiezingsprogramma als programmapunt staan dat de venstertijden tijdens de Vierdaagse niet moeten worden gehandhaafd.

Ik wil u verzoeken om contact op te nemen met zowel de Stichting Vierdaagsefeesten en met horeca-ondernemers in onze stad om hier aandacht te geven. De PSP’92 wil geen onhelderheid laten bestaan over deze regel.

De horeca heeft het al niet makkelijk en moet kunnen profiteren van de vele mensen in de stad.

Met vriendelijke groeten,

namens het afdelingsbestuur van de PSP’92 Nijmegen,
mede namens de Onafhankelijke Nijmeegse Partij,


Persbericht verwerkt/vermeld op: